Haagsemarkt 33, 4813 BB Breda
076-521 13 40
Stuur ons een e-mail
0 producten - €0,00

Bakker Pol van den Bogaert Breda

Dé bakker voor brood en banket in Breda Princenhage

Heerlijke producten en eerlijke ingrediënten

Bakkerij Pol van den Bogaert

Bakkerij Pol van den Bogaert

  • Home
  • Webshop
  • Historie
  • Assortiment
    • Brood
      • Hollands ambacht
      • Poldesem
      • Polnatuur
      • Voordeeg
      • Speltbrood
      • Koolhydraatarm brood
    • Koek en Cake
      • Eierkoeken
      • Appelflappen
      • Boterkoek
      • Tompoezen
      • Saucijzenbrood
      • Petit fours
    • Chocolade
      • Bonbons
      • Truffels
    • Taarten en vlaaien
      • Marsepeinen taarten
      • Bruidstaart
      • Vlaai
      • Appeltaart
      • Feesttaarten
      • Hartige taart
      • Slagroomtaart
  • Nieuws
  • Gusto di Pol
  • Contact
  • Broden
    • Alle broden
    • Wit Brood
    • Tarwe Brood
    • Volkoren Brood
    • Luxe Brood
    • Desem Brood
  • Broodjes
    • Zachte broodjes
    • Harde broodjes
    • Stokbroden
  • Hartige broodjes
  • Zoete broodjes
  • Gebak
  • Taarten

Koolhydraatarm brood

Steeds meer mensen zijn zich bewust dat koolhydraten in producten waar wit meel in voorkomt, zich gemakkelijk omzetten in vetten die als reserve op ons lichaam wordt opgeslagen. Koolhydraten zijn suikers, ook wel trage suikers genoemd. Bekende proteïne-dieten mijden koolhydraten in meer of mindere mate, waardoor u toch lekker eten kunt, maar veel minder koolhydraten binnenkrijgt. Er zijn ook koolhydraatarme producten, waardoor u toch nog veel mag eten op dat gebied. Een van die koolhydraatarme producten die steeds meer in opkomst is, is koolhydraatarm brood.

Koolhydraatarmbrood is brood met een verlaagd koolhydraatgehalte. Wettelijk gezien mag je pas zeggen dat brood een verlaagd koolhydraatgehalte heeft als er tenminste 30% minder koolhydraten in zitten dan een vergelijkbare gangbare broodsoort. In de meeste gevallen is een deel van het tarwemeel in dit brood vervangen door sojameel omdat dit een hoger eiwitgehalte en een lager koolhydraatgehalte heeft. Daarnaast wordt er vaak gebruik gemaakt van extra olie of margarine en/of ingrediënten die van nature een hoog voedingsvezel en vetgehalte hebben zoals lijnzaad en zonnebloempitten.

Koolhydraatarm brood

Het koolhydraatarm brood smaakt wel anders dan gewoon brood, maar toch komt de smaak zeker in de buurt van gewoon bruin brood. Het is een prima afwisseling op het normale brood en op deze manier is het makkelijker koolhydraten te verminderen. U kunt zo nu en dan ook gewoon volkorenbrood eten.

Voedingsvezel (koolhydraten) per 100 gram in de verschillende types brood:

  • Koolhydraatarmbrood           15,30%
  • Volkorenbrood                           39%
  • Witbrood                                      49%

    Like ons op facebook

    Bakkerij Pol van den Bogaert
    https://www.youtube.com/watch?v=XpFlOQ8rR0w

    Openingstijden

    Maandag - Vrijdag: 08:30 - 18:00u Zaterdag: 08:00 - 17:00u
  • Bezoek ons

    Haagsemarkt 33, 4813 BB Breda
  • 076-521 13 40
  • Stuur ons een e-mail

Copyright © 2025 · Bakker van den Bogaert · KvK: 20093001

Copyright © 2025 · Bakker van den Bogaert op Genesis Framework · WordPress · Log in