Haagsemarkt 33, 4813 BB Breda
076-521 13 40
Stuur ons een e-mail
0 producten - €0,00

Bakker Pol van den Bogaert Breda

Dé bakker voor brood en banket in Breda Princenhage

Heerlijke producten en eerlijke ingrediënten

Bakkerij Pol van den Bogaert

Bakkerij Pol van den Bogaert

  • Home
  • Webshop
  • Historie
  • Assortiment
    • Brood
      • Hollands ambacht
      • Poldesem
      • Polnatuur
      • Voordeeg
      • Speltbrood
      • Koolhydraatarm brood
    • Koek en Cake
      • Eierkoeken
      • Appelflappen
      • Boterkoek
      • Tompoezen
      • Saucijzenbrood
      • Petit fours
    • Chocolade
      • Bonbons
      • Truffels
    • Taarten en vlaaien
      • Marsepeinen taarten
      • Bruidstaart
      • Vlaai
      • Appeltaart
      • Feesttaarten
      • Hartige taart
      • Slagroomtaart
  • Nieuws
  • Gusto di Pol
  • Contact
  • Broden
    • Alle broden
    • Wit Brood
    • Tarwe Brood
    • Volkoren Brood
    • Luxe Brood
    • Desem Brood
  • Broodjes
    • Zachte broodjes
    • Harde broodjes
    • Stokbroden
  • Hartige broodjes
  • Zoete broodjes
  • Gebak
  • Taarten

Eierkoeken

Eierkoeken

Eierkoeken zijn lekker als verantwoord tussendoortje omdat ze ook geschikt zijn voor mensen die op dieet zijn. Ze hebben een ronde vorm waarbij de bovenkant bol is en de onderkant hol. Er zijn tijden geweest dat de eierkoek niet aan te slepen was. Dit kwam mede doordat uit onderzoek bleek dat de eierkoek ook goed is voor mensen die op dieet zijn. Bij Sonja Bakker bleef dit als één van de weinige lekker dingen overeind.

Uit onze bakkerij verkopen wij gewone eierkoeken maar ook lekkernijen als eierkoeken met kaneel en appel. Tevens hebben wij kleine eierkoekjes waar kindjes dol op zijn!

Hoe maak je zelf eierkoeken?

Om een eierkoek te maken heeft u onderstaande ingrediënten nodig, het aantal ingrediënten is voor 4 eierkoeken:
1. 2 eieren
2. 100 gram suiker
3. 100 gram bloem
4. 2 theelepels bakpoeder

Verwarm de oven voor op 180 graden.  Klop de eiwitten lobbig en schuimig. Voeg het bakpoeder, bloem, citroensap en zout toe aan het schuimige en lobbige eiwit toe. Klop er vervolgens geleidelijk 50 gr suiker en de vanillesuiker door tot dat het eiwit stevig is. Klop in een andere kom de ei dooiers samen met 50 gr suiker tot een romige crème. Voeg voorzichtig de crème door het eiwit. Laat het beslag van de eierkoeken ongeveer 5 minuten staan, zodat het beslag wat dikker en papperig wordt. Schep met een eetlepel (met een kop erop) hoopjes beslag op de bakplaat waar je bakpapier hebt opgelegd. Doe de koeken ca. 20 minuten in de oven op 180 graden.

    Like ons op facebook

    Bakkerij Pol van den Bogaert
    https://www.youtube.com/watch?v=XpFlOQ8rR0w

    Openingstijden

    Maandag - Vrijdag: 08:30 - 18:00u Zaterdag: 08:00 - 17:00u
  • Bezoek ons

    Haagsemarkt 33, 4813 BB Breda
  • 076-521 13 40
  • Stuur ons een e-mail

Copyright © 2025 · Bakker van den Bogaert · KvK: 20093001

Copyright © 2025 · Bakker van den Bogaert op Genesis Framework · WordPress · Log in