Eierkoeken
Eierkoeken zijn lekker als verantwoord tussendoortje omdat ze ook geschikt zijn voor mensen die op dieet zijn. Ze hebben een ronde vorm waarbij de bovenkant bol is en de onderkant hol. Er zijn tijden geweest dat de eierkoek niet aan te slepen was. Dit kwam mede doordat uit onderzoek bleek dat de eierkoek ook goed is voor mensen die op dieet zijn. Bij Sonja Bakker bleef dit als één van de weinige lekker dingen overeind.
Uit onze bakkerij verkopen wij gewone eierkoeken maar ook lekkernijen als eierkoeken met kaneel en appel. Tevens hebben wij kleine eierkoekjes waar kindjes dol op zijn!
Hoe maak je zelf eierkoeken?
Om een eierkoek te maken heeft u onderstaande ingrediënten nodig, het aantal ingrediënten is voor 4 eierkoeken:
1. 2 eieren
2. 100 gram suiker
3. 100 gram bloem
4. 2 theelepels bakpoeder
Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de eiwitten lobbig en schuimig. Voeg het bakpoeder, bloem, citroensap en zout toe aan het schuimige en lobbige eiwit toe. Klop er vervolgens geleidelijk 50 gr suiker en de vanillesuiker door tot dat het eiwit stevig is. Klop in een andere kom de ei dooiers samen met 50 gr suiker tot een romige crème. Voeg voorzichtig de crème door het eiwit. Laat het beslag van de eierkoeken ongeveer 5 minuten staan, zodat het beslag wat dikker en papperig wordt. Schep met een eetlepel (met een kop erop) hoopjes beslag op de bakplaat waar je bakpapier hebt opgelegd. Doe de koeken ca. 20 minuten in de oven op 180 graden.