Haagsemarkt 33, 4813 BB Breda
076-521 13 40
Stuur ons een e-mail
0 producten - €0,00

Bakker Pol van den Bogaert Breda

Dé bakker voor brood en banket in Breda Princenhage

Heerlijke producten en eerlijke ingrediënten

Bakkerij Pol van den Bogaert

Bakkerij Pol van den Bogaert

  • Home
  • Webshop
  • Historie
  • Assortiment
    • Brood
      • Hollands ambacht
      • Poldesem
      • Polnatuur
      • Voordeeg
      • Speltbrood
      • Koolhydraatarm brood
    • Koek en Cake
      • Eierkoeken
      • Appelflappen
      • Boterkoek
      • Tompoezen
      • Saucijzenbrood
      • Petit fours
    • Chocolade
      • Bonbons
      • Truffels
    • Taarten en vlaaien
      • Marsepeinen taarten
      • Bruidstaart
      • Vlaai
      • Appeltaart
      • Feesttaarten
      • Hartige taart
      • Slagroomtaart
  • Nieuws
  • Gusto di Pol
  • Contact
  • Broden
    • Alle broden
    • Wit Brood
    • Tarwe Brood
    • Volkoren Brood
    • Luxe Brood
    • Desem Brood
  • Broodjes
    • Zachte broodjes
    • Harde broodjes
    • Stokbroden
  • Hartige broodjes
  • Zoete broodjes
  • Gebak
  • Taarten

Saucijzenbrood

Saucijzenbrood als lunch of tussendoortje.

Anders dan dat de naam doet vermoeden, bestaat een saucijzenbroodje niet uit een saucijs. Een saucijs is een soort worst. In een saucijzenbroodje bevindt zich namelijk gekruid gehakt en geen saucijs. Het wordt gemaakt met bladerdeeg en daarin gekruid gehakt. Een saucijzenbroodje wordt meestal gegeten tussen de middag en niet als ontbijt. De lekkerste saucijzenbroodjes komen nog steeds van de Echte Bakker en worden meestal warm gegeten. Saucijzenbroodjes zijn voornamelijk populair in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Het vetgehalte en het zoutgehalte  van een saucijzenbroodje is vrij hoog dus als u op dieet bent is het beter om dit broodje in te ruilen voor een eierkoek.

Bereiding

Voor het bereiden van een saucijzenbroodje heeft u onderstaande ingrediënten nodig:

  • 2 eieren en een ui
  • 250 gram half om half gekruid gehakt
  • 50 gram paneermeel
  • bladerdeegplakjes
  • 25 gram bloem en boter
  • ½ deciliter water
  • 1 theelepel zout
  • ½ theelepel nootmuskaat na smaak

Verwarm de oven voor op 220 graden. Laat de bladerdeeg plakjes ontdooien en snij een ui in stukjes. Meng het gehakt met de kruiden en de ui. Eenmaal gemengd moet het gehakt gerold worden tot de vorm van een worstje en leg deze op het bladerdeeg. Zorg dat er aan beide kanten 1 cm overblijft. Vouw ze dicht en druk ze aan met een vork. Gebruik het ei om het worstenbroodje ermee te bestrijken. Leg ze voor ongeveer 20 minuutjes in de oven op 220 graden.

De bij ons gekochte broodjes kunnen in enkele minuten in een voorverwarmde oven worden opgewarmd. Het opwarmen in een magnetron kan maar zorgt er wel voor dat ze zachter worden wat niet iedereen lekker vindt. Wij raden kort opwarmen in de oven aan voor de beste smaak!

    Like ons op facebook

    Bakkerij Pol van den Bogaert
    https://www.youtube.com/watch?v=XpFlOQ8rR0w

    Openingstijden

    Maandag - Vrijdag: 08:30 - 18:00u Zaterdag: 08:00 - 17:00u
  • Bezoek ons

    Haagsemarkt 33, 4813 BB Breda
  • 076-521 13 40
  • Stuur ons een e-mail

Copyright © 2025 · Bakker van den Bogaert · KvK: 20093001

Copyright © 2025 · Bakker van den Bogaert op Genesis Framework · WordPress · Log in