Haagsemarkt 33, 4813 BB Breda
076-521 13 40
Stuur ons een e-mail
0 producten - €0,00

Bakker Pol van den Bogaert Breda

Dé bakker voor brood en banket in Breda Princenhage

Heerlijke producten en eerlijke ingrediënten

Bakkerij Pol van den Bogaert

Bakkerij Pol van den Bogaert

  • Home
  • Webshop
  • Historie
  • Assortiment
    • Brood
      • Hollands ambacht
      • Poldesem
      • Polnatuur
      • Voordeeg
      • Speltbrood
      • Koolhydraatarm brood
    • Koek en Cake
      • Eierkoeken
      • Appelflappen
      • Boterkoek
      • Tompoezen
      • Saucijzenbrood
      • Petit fours
    • Chocolade
      • Bonbons
      • Truffels
    • Taarten en vlaaien
      • Marsepeinen taarten
      • Bruidstaart
      • Vlaai
      • Appeltaart
      • Feesttaarten
      • Hartige taart
      • Slagroomtaart
  • Nieuws
  • Gusto di Pol
  • Contact
  • Broden
    • Alle broden
    • Wit Brood
    • Tarwe Brood
    • Volkoren Brood
    • Luxe Brood
    • Desem Brood
  • Broodjes
    • Zachte broodjes
    • Harde broodjes
    • Stokbroden
  • Hartige broodjes
  • Zoete broodjes
  • Gebak
  • Taarten

Truffels

De truffel als wilde paddestoel

De truffel is een bijzondere paddenstoel die van oorsprong ondergronds groeit. Ze worden gezien als een extreme delicatesse en zijn behoorlijk zeldzaam.Door die zeldzaamheid zijn ze ook duur! Wilde/echte truffels worden gebruikt  in verschillende soorten producten. Zoals truffel honing, truffel zout, truffel champagne of chocolade truffel. De meeste bekende truffels zijn de zwarte, witte, winter en zomer truffels. Er zijn een aantal dieren die truffels kunnen opsporen, zoals bijvoorbeeld de eekhoorn of wilde zwijnen die ingezet worden om te zoeken naar truffels. Zelfs honden worden hiervoor getraind. De truffels die wij in de bakkerij leveren zijn chocolade truffels.

Maken van chocoladetruffels

Het eten van chocolade truffels van Echte Bakker van den Bogaert is een ervaring van puur genieten. Een chocolade truffel is een klein balletje gemaakt van chocolade en “ganache”. Ganache is een chocolade mengsel met room en soms ook boter. Chocolade truffels kunnen extra op smaak worden gebracht door toevoeging van likeur of essences. De truffels worden gecoat met pure cacaopoeder. Echte chocoladetruffels worden nog steeds met de hand gemaakt en zijn dan ook wat duurder. Chocolade truffels zijn genoemd naar de truffels die men vindt in de grond. De meeste truffels uit de grond zijn donker van kleur en hebben een ruw oppervlak. Dit geldt ook voor chocolade truffels en chocolade truffels zijn zeker ook een delicatesse, maar gelukkig een stuk betaalbaarder dan de echte wilde truffels.

Bewaartip voor echte truffels

Hoewel onze chocoladetruffels lang houdbaar zijn, kun je echte truffels niet lang bewaren, hun vocht verdampt snel, dus de beste bewaartip voor een truffel is in een luchtafsluitbare bokaal en op een temperatuur die tussen 4 en 6 °c ligt. Een koelkast is daar ideaal voor. Zorg er ook voor dat truffels elkaar nooit raken, dan blijven ze het langst vers. Wanneer je een wit laagje op uw duurbetaalde truffel ontwaart, geen paniek. Truffels zijn zalf zwammen, dus het is geen vergif. Was het weg met een zacht borsteltje onder een koude waterstraal. Wel is het een teken dat je de truffel zo vlug mogelijk moet gebruiken.

    Like ons op facebook

    Bakkerij Pol van den Bogaert
    https://www.youtube.com/watch?v=XpFlOQ8rR0w

    Openingstijden

    Maandag - Vrijdag: 08:30 - 18:00u Zaterdag: 08:00 - 17:00u
  • Bezoek ons

    Haagsemarkt 33, 4813 BB Breda
  • 076-521 13 40
  • Stuur ons een e-mail

Copyright © 2025 · Bakker van den Bogaert · KvK: 20093001

Copyright © 2025 · Bakker van den Bogaert op Genesis Framework · WordPress · Log in