Marsepeinen taart voor de zoetekauw
Marsepein is een zoete lekkernij die veel gebruik wordt voor in bonbons, taarten of verschillende soorten decoraties. Zo heb je marsepein voor vullingen in bijvoorbeeld bonbons en voor het maken van decoraties en figuurtjes, die bij ons met name geliefd zijn met Sinterklaas en -in mindere mate- Pasen. Zowel voor de bonbon vulling als voor verschillende soorten figuurtjes worden de amandelen samen met de poedersuiker in marsepein verwerkt. Dit wordt gemengd met eventueel wat water.
Om dit zelf te bereiden is het best lastig. Met name voor de figuurtjes omdat de marsepein daar heel fijn is. Bij ons in de bakkerij hebben we de lekkerste producten met marsepein. Zoals een van onze marsepeinen taarten, of onze bonbons. Marsepeinen taarten zijn er in verschillende kleuren. Leuk om deze op een feestje te geven bij bijvoorbeeld de geboorte van een baby. Dit wordt gedaan door er wat druppels bak kleurstof aan toe te voegen. Mocht u nou allergisch zijn voor een bepaalde kleurstof, dan kunt u ook gebruik maken van bietensap voor rode marsepein, of reine-claudesiroop voor groene marsepein of wortelsap voor oranje marsepein.
Ingrediënten voor marsepein
Het belangrijkste bestanddeel van marsepein zijn de amandelen. Het liefst blanke amandelen. Daarnaast heeft u ook poedersuiker nodig en een eiwit. De amandelen moeten dan met een mixer fijn gemaald worden. Hierna doet u de poedersuiker erbij samen met wat druppels citroensap en daarna nog goed door malen. Vorm de pasta tot een rol en verpak in een vel aluminiumfolie of plasticfolie. Leg de rol in de koelkast en laat een dag rusten. Vorm er dan figuurtjes van. Je kunt de kleurstof door de marsepein mengen maar ook met kleurvloeistof verven. Denk ook aan natuurlijke kleurstoffen als cacao en saffraan. Ook essences als rum, vanille, amandel, sinaasappel enz. kun je toevoegen voor extra smaak. Doe dat dan i.p.v. citroensap.