Haagsemarkt 33, 4813 BB Breda
076-521 13 40
Stuur ons een e-mail
0 producten - €0,00

Bakker Pol van den Bogaert Breda

Dé bakker voor brood en banket in Breda Princenhage

Heerlijke producten en eerlijke ingrediënten

Bakkerij Pol van den Bogaert

Bakkerij Pol van den Bogaert

  • Home
  • Webshop
  • Historie
  • Assortiment
    • Brood
      • Hollands ambacht
      • Poldesem
      • Polnatuur
      • Voordeeg
      • Speltbrood
      • Koolhydraatarm brood
    • Koek en Cake
      • Eierkoeken
      • Appelflappen
      • Boterkoek
      • Tompoezen
      • Saucijzenbrood
      • Petit fours
    • Chocolade
      • Bonbons
      • Truffels
    • Taarten en vlaaien
      • Marsepeinen taarten
      • Bruidstaart
      • Vlaai
      • Appeltaart
      • Feesttaarten
      • Hartige taart
      • Slagroomtaart
  • Nieuws
  • Gusto di Pol
  • Contact
  • Broden
    • Alle broden
    • Wit Brood
    • Tarwe Brood
    • Volkoren Brood
    • Luxe Brood
    • Desem Brood
  • Broodjes
    • Zachte broodjes
    • Harde broodjes
    • Stokbroden
  • Hartige broodjes
  • Zoete broodjes
  • Gebak
  • Taarten

Appeltaart

De Appeltaart

Appeltaart is een taart op basis van deeg en appels, eventueel een toevoeging van onder andere krenten en rozijnen. De appels die gebruikt worden kunnen per land verschillen, zo is er een groot verschil tussen bijvoorbeeld Nederlandse appeltaart, de Britse appeltaart en Franse appeltaart. In Nederland zijn twee basisrecepten in omloop; een recept met zanddeeg en een, wat minder gebruikt, recept met cakebeslag. Bij het recept met cakebeslag wordt het deeg niet gekneed, maar wordt het meel geroerd door van tevoren gemengde zachte boter, suiker en ei. De appels die hier gebruikt worden zijn de goudreinetten.

De oorsprong van het appeltaart recept is niet bekend. De basis van het meest gangbare recept vormt een bodem en zijkant van zanddeeg, een vulling bestaande uit kleine plakjes appel, krenten, rozijnen en soms abrikozenjam, citroensap, rum en/of kaneel. De bovenzijde wordt gevormd door een raster van deegreepjes. De vulling is zichtbaar door het raster. Kenmerkend van de taart is dat de vulling stevig en zacht tegelijk is. Het korstdeeg is knapperig. Wanneer dit laatste niet het geval is, is de appeltaart niet vers of mogelijk opgewarmd in de magnetron.

Een warm stuk appeltaart (uit de oven) is erg lekker als het geserveerd wordt met slagroom en wellicht zelfs een bolletje vanille ijs.

Hoe maak je appeltaart?

  • Bestrijk een springvorm met boter en bestuif hem met bloem. Warm de oven alvast voor op 175° C.
    Doe de boter, bloem, de suiker, de eidooier en wat zout in een kom. Snijd daarna met twee messen de boter in kleine stukjes. Voeg 1-2 eetlepels water aan toe en kneed er met een koele hand snel een samenhangend deeg van. Meng het deeg in een keukenmachine. Druk drie kwart van het deeg op de bodem en de wand van de springvorm.
  • Was de rozijnen en laat ze in wat water wellen.
  • Schil de appels, en snijd de appels in dunne schijfjes. Druppel een klein beetje citroensap over en meng er wat suiker en kaneel door.
  • Maak de beschuit fijn en roer er het custardpoeder door. Strooi dit op de deegbodem. Verdeel de appels over de deegbodem en strooi de rozijnen er tussen.
  • Verkruimel de restanten van het deeg en leg dit op de appels.
  • Zet de taart in het midden van de oven in 45-50 minuten gaar en bruin. Laat na het bakken de taart 10 minuten afkoelen en neem de rand van de springvorm weg.

Serveren naar wens als hij vers is met de bovengenoemde slagroom en wellicht ijs en het feest is compleet!

    Like ons op facebook

    Bakkerij Pol van den Bogaert
    https://www.youtube.com/watch?v=XpFlOQ8rR0w

    Openingstijden

    Maandag - Vrijdag: 08:30 - 18:00u Zaterdag: 08:00 - 17:00u
  • Bezoek ons

    Haagsemarkt 33, 4813 BB Breda
  • 076-521 13 40
  • Stuur ons een e-mail

Copyright © 2025 · Bakker van den Bogaert · KvK: 20093001

Copyright © 2025 · Bakker van den Bogaert op Genesis Framework · WordPress · Log in